donderdag 3 september 2015

Doro Wat met Injera

Doro Wat met Injera

250 gr. Zelfrijzend bakmeel
60 gr. Volkoren bloem
1/4 Theelepel bakpoeder
Sodawater
25 gr. Boter
1/2 Ui
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1/2 Eetlepel berberépasta
1/2 Theelepel paprikapoeder
1/2 Theelepel kurkuma
1/2 Theelepel Kardemom
1/2 Theelepel kaneel
2 Wortelen, in blokjes gesneden
3 Kleine aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 Grote courgette, in blokjes gesneden
100 gr. Sperziebonen, in stukjes gesneden
6 Bosuitjes, fijngehakt
125 ml. Kippenbouillon
6 Blaadjes basilicum, fijngesneden
1 Eetlepel verse peterselie, fijngehakt
100 gr. Kipfilet, in blokjes
4 Kleine eieren
200 gr. Tomaten uit blik

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en berberépasta gedurende 3 minuten. Voeg de specerijen toe en roer alles goed door. Voeg de wortelen, aardappel, cougette, sperziebonen en bosui toe en laat het geheel 10 minuten sudderen onder af en toe doorroeren. Voeg dan de tomaten en bouillon toe. breng op smaak met peper en zout.

Kook de eieren gedurende 5 minuten, laat ze af koelen en pel ze. Voeg de kip toe aan de pan en roer alles goed door. Doe de eieren in hun geheel in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met saus. Laat alles sudderen tot de groentes en kip gaar zijn. Voeg dan de basilicum en peterselie toe.

Meng het bakmeel met de bloem en het bakpoeder in een kom en voeg net zolang sodawater toe tot het op een dun pannekoekbeslag lijkt. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder olie op het vuur en maak hele dunne pannekoekjes (injera) van het beslag die slechts aan 1 zijde gebakken worden. zodra de bovenkant droog is, zijn ze gaar.

Doro Wat met Injera

















Met dank aan Esther's Homepage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten