woensdag 18 februari 2015

Roti

Roti

350 gr. kipfilet
1 Ui, fijngesneden
2 Teentjes knoflook
1 Rode peper, fijngesneden
450 gr. Aardappels
250 gr. Kouseband, in stukjes van 5 cm. gesneden
1 Kippenbouillonblokje
1 Theelepel zwarte peper
1 Theelepel Komijnpoeder
1,5 Eetlepel Masala
1 Eetlepel Tomatenpuree
Zonnebloemolie
200 gr. Zelfrijzend bakmeel

Snij 1 teentje knoflook en een halve rode peper heel erg fijn. Kook 100 gr. aardappels en knijp deze door een pureeknijper. meng een klontje boter en de knoflook en peper hierdoorheen. Voeg het zelfrijzende bakmeel toe, samen met 1 flinke eetlepel zonnebloemolie, 1/2 theelepel zout en 60 ml lauw water. Kneed alles tot een deegbal en leg deze gedurende 30 minuten weg.

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de helft van de ui en de helft van het laatste fijngesneden teentje knoflook. Voeg 1 eetlepel masala, 1 theelepel komijnpoeder en een half bouillonblokje toe. Voeg de kouseband en in kleine blokjes gesneden aardappel toe. Voeg 75ml. water toe, roer alles goed door en laat dit gedurende 10 minuten sudderen.

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een tweede pan en voeg de overgebleven ui, knoflook en peper toe. Bak gedurende een paar minuten en voeg dan een halve eetlepel masala, de rest van het bouillonblokje en 1 eetlepel tomatenpuree toe. Doe de in blokjes gesneden kipfilet erbij en bak ze rondom dicht, maar nog niet gaar.

Voeg, zodra de aardappels tien minuten hebben gesudderd, de inhoud van de pan met kip bij de aardappels, roer alles goed door en doe er flink wat zout en peper bij. laat dit met deksel op de pan gedurende 20 minuten sudderen, tot de aardappels en kip gaar zijn.

Verdeel het deeg in vieren. Rol iedere kwart uit tot een plat pannekoekje. Verhit flink wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pannekoekjes aan beide zijdes goudbruin, terwijl je steeds de bovenzijde met zonnebloemolie bestrijkt.

Roti














Met dank aan Kayotic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten