dinsdag 3 juni 2014

Panna Cotta

Panna Cotta

850 ml. Slagroom
50 gr. poedersuiker
4 Gelatineblaadjes
½ Vanilleboon
4 Eetlepels kristalsuiker
2 Theelepels water

Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten. Verdeel de slagroom over 2 pannen. Voeg aan de ene pan de zaadjes van de vanilleboon en de poedersuiker toe. Voeg aan de andere de uitgeknepen gelatine toe. Breng beide pannen tot bijna aan het kookpunt (niet laten koken!!!). Schenk alle room in 1 schaal en klop alles door elkaar. laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.

Zet 6 ramekins klaar. Doe de kristalsuiker met het water in een pannetje en verhit tot het goudkleurig is. Verdeel de suiker over de ramekins voor het gestold is. Schenk de room door een zeef in een maatbeker en vul de ramekins tot net onder de rand. Plaats deze gedurende minimaal 2 uur in de koelkast. Stort de inhoud dan op een bordje.

Panna Cotta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten